har kan ni lÄsa om marianna & martins bröllop i polen

Marianna & Martin gifte sig i juni 2017.

Varför Polen?

Vi hade funderat över ett utlandsbröllop. Tanken att göra något annorlunda var påtagligt. Vi tittade på flera alternativ men för vår del blev det ett naturligt val till slut, då jag (Marianna) har polskt påbrå. Närheten och enkelheten blev också avgörande. Kombinerat med kärlek, fantastisk atmosfär, fest och känslan av semester.

Kan det bli bättre?!

Vad kändes riskabelt och vad var ni tveksamma över?

Vi funderade först och främst över våra bröllopsgäster! Hur många bjuder man? Håller budgeten? Är de villiga att ta sig till ett annat land för vår skull?

Många frågetecken som var utom vår egen kontroll skrämde oss och hur hanterar man detta på distans? Vart börjar man processen? Tänker de som oss? Mat, blommor, musik, kultur, upplägg, detaljer kring ceremonin. Ja, allt!! Man är ju inte fysiskt på plats.

Men med reflektion och facit i hand så hade vi inte behövt vara oroliga. Man tänker troligtvis på dessa detaljer oavsett vart man än gifter sig.

Hur tänkte ni gå till väga med planeringen och genomförandet?

Det är väldigt svårt att veta vart man skall starta, med ett så projekt som bröllop faktiskt är. Vi funderade på färdiga checklistor som finns att hitta på nätet, att ombesörja det själv. Däremot insåg vi tidigt att en hektisk vardag och 2 små barn krävde hjälp! Då kom vi kontakt med systrarna. Oerhört nöjda, glada och tacksamma att vi valde SystrarnasPolen, (hade inte fixat det själva)

Hur reagerade familjen och vänner?

Dem var positiva och exalterade, dock krävdes god framförhållning och tydlighet. Vår känsla är att många tyckte det kändes annorlunda och såg verkligen fram emot det.

Hur fungerade samarbetet och kommunikationen med SystrarnasPolen och deras underleverantörer?

Kommunikationen med SystrarnasPolen var fantastisk! Det är inte alltid lätt att förmedla allt man känner och visualiserar. Systrarna gav oss alltid en känsla av trygghet, förståelse och inspiration tack vare deras tydlighet och kunnande. Våra samtal som gav oss alltid lugn och ett leende efteråt. Deras kontaktnät gällande underleverantörer upplevde vi som väldigt stort. Fanns i princip inget de inte kunde ombesörja eller hitta lösningar för. Och gick det inte att lösa så hade det alltid ett annat alternativ för att uppfylla våra önskningar.

Vad kändes absolut viktigast för er?

Även om det viktigaste är att vi som brudpar ska vara nöjda så är det oundvikligt att man inte tänker på sina gäster först. Familj och vänner har valt att ta sig tid för närvara på vår stora dag. Dessutom i ett annat land. Då blev det ännu viktigare för oss att de skulle känna sig välkomna och trivas. Att deras resa skulle bli minnesvärd. Systrarna gav oss så många tips och idéer på upplägg för att göra detta möjligt. Var våra gäster glada och nöjda så var vi det. Och det var vi!! ?

Hur blev dagarna i Polen planerade? ( hur många dagar var ni där med era gäster och hur la ni upp tiden)

Vår bröllopshelg blev sagolik! 3 dagar planerade med gäster.

Dag 1: Fredag förmiddag startade denna underbara helg med gästernas ankomst. Vi välkomnade med ett glas bubbel och sen hade våra gäster fria aktiviteter tills kvällen. Många valde att åka iväg på lite sightseeing och uppleva Sopot & Gdansk. En del valde att stanna kvar på hotellet och njuta av deras spaanläggning. Sen möttes vi alla upp för en gemensam barbecue utomhus, mingel, mys, livemusik och officiellt välkomnande. Vi längtar redan tillbaka!

Dag 2: Lördagen bjöd på en lyxig hotellfrukost, fria aktiviteter fram till vigseln. Martin med bestmans gjorde sig i ordning i sviten och jag Marianna med mina tärnor blev ompysslade med hår och smink innan ceremonin. Vi sa ja till varandra och sen väntade den stora festen! Vilken fest det blev!

Dag 3: Söndagen återberättar vi med ett leende, lördagens galenskaper till en gemensam frukost/brunch som även avslutade denna minnesvärda helg.

I vårt fall så valde vi och förlänga vår bröllopshelg genom att spendera soliga dagar i Sopot. Även våra familjer och några vänner gjorde detsamma. Detta var väldigt uppskattat. Det finns så mycket att se och uppleva.

Hur sköttes alla kostnadsregleringar?

Väldigt klart och tydligt. Avtal som reglerade delbetalningar osv. Det var väldigt skönt att känna den tryggheten att Systrarna hade koll och vi inte behövde stressa med alla moment. De påminde och informerade om exakta händelseförlopp.

Skulle ni rekommendera ett bröllop i Polen för andra?

I allra högsta grad! Underbara miljöer, mer möjligheter, bättre priser, något annorlunda och unikt. Kort och gott JA!!

Vem skulle ni rekommendera att ha ett bröllop i Polen till?

Givetvis till alla som vill få ut det lilla extra av en kärleksweekend av högsta kvalitet. Det är bara något speciellt över att planera ett bröllop på detta viset. Det måste upplevas! Skratt, tårar och total lycka! Trots lite nervositet så svävar man konstant på små moln. Tveka inte, våga!

Blev upplevelsen av hela processen från början av planeringen till och med bröllopet som ni hade tänkt er?

Från osäkerhet, ifrågasättande, ska vi, ska vi inte? Så många frågor, tankar och beslut… Hela processen blev en positiv självklarhet, allt i symbios med vägledning av Agata & Kinga! Med andra ord, överträffades vi av våra förväntningar!

Tack än en gång

Följ oss!

#systrarnaspolen

Vi gör din resa unik...

Funderar ni på att arrangera en familje-, konferens- eller golfresa? Behöver ni hjälp med att anordna en möhippa/svensexa eller kanske går ni i bröllopsplaner?

Vill ni lämna verkligheten en stund men saknar tid eller ork att fixa alla detaljer? Då har ni hittat rätt.

Vi hjälper er att förverkliga era idéer och hittar de bästa platserna till bäst pris!

Vi specialiserar oss på Trestadsområdet med omnejd. Gdansk med sina vackra smågator där varje byggnad har en historia att berätta , Sopot Polens Riviera känd för sina vackra stränder och sitt livliga nattliv samt Gdynia som bjuder på allt från bad till sköna uteserveringar och shopping.

Från storstadspulsen är det bara ett stenkast till den lugna lantmiljön. Vi vet alla smultronställen och tar er gärna dit.

Du tar dig till Polen och sen tar vi över.

Kontakta oss:

Du kan skicka ett mail med dina frågor och önskemål till:
info@systrarnaspolen.se
Du kan även nå oss på +46 (0) 735 12 88 73

Eller använda formuläret nedan: