Här läser ni svar från Malin och Chris

Malin och Chris gifte sig i september 2017.

Varför Polen? 

Sen vi förlovade oss har vi drömt om att gifta oss utomlands. Allt från Grekland till Thailand fanns i våra tankar men kändes inte helt rätt då det var långt bort, ganska dyrt och skulle vara problematiskt på många sätt. Då Chris är född i Polen dök den idén så småningom upp. Polen var nära, ett fint land och vi skulle kunna få så mycket mer för pengarna. Men frågan hur vi skulle lyckas planera detta från Sverige kvarstod. Vi googlade då på ”bröllop i Polen” och i webflödet dök SystrarnasPolen upp. Efter ett möte var samarbete med systrarna en självklarhet för oss.

Vad kändes riskabelt och vad var ni tveksamma över? 

Från början fanns det två orosmoment från vår sida:

Skulle gästerna vilja/kunna komma nä vi inte var på hemmaplan och hur skulle vi kunna få det precis som vi ville utan att själva ha fullständig kontroll? Oron att inte ha kontroll blåstes ganska snart bort av systrarna då det fick oss att känna oss trygga med deras professionalism, lyhördhet och ödmjukhet.

Hur tänkte ni gå till väga med planeringen och genomförandet?

Vi hade ingen egen plan utan bestämde oss tidigt att hitta hjälp i Polen om vi skulle kunna genomföra bröllopet där. Att vi sedan skulle dyka på systrarna var en jackpott då deras erfarenhet och kunskap om både svensk och polsk kultur gör allt så mycket enklare.

Hur reagerade familjen och vänner?

Det var bara positiva reaktioner, bättre än väntat. De flesta såg det som en möjlighet till en liten minisemester i kärlekens tecken.

Hur fungerade samarbetet och kommunikationen med SystrarnasPolen och deras underleverantörer?

Samarbetet fungerade bra från start och om vi någon gång stötte på patrull med någon underleverantör (om vi inte var överens om något el dyl.) så tog systrarna hand om det. Att de tog de tuffa bitarna gjorde att vi kunde njuta den största delen av bröllopsplaneringen. För oss var det bara kul och vi skulle lätt göra det igen!!

Vad var absolut viktigast för er?

Att få umgås och uppleva en magisk och avslappnad helg med våra nära och kära och att kunna ge dem just den lilla minisemester de såg fram emot. Att bara komma dit och få njuta.

Hur blev dagarna i Polen planerade?

Vi hade ett upplägg på tre dagar vilket vi hade som önskemål redan från start. Det var viktigt för oss att få tid med våra nära. Gästerna anlände på fredagen men vi samlades inte förrän vid middagstid då vi i gemensam trupp åkte till hemlig destination. Platsen var en liten gård en bit ut på landet där vi i avslappnad miljö runt en eld avnjöt mat och dryck i polsk anda. Vi ville att våra gäster skulle få uppleva lite av den gedigna polska kulturen.

Lördagen ”the bigday” hade gästerna fri tid fram till ceremonins start kl 16. Då samtliga gäster (inkl. vi) bodde på detta fantastiska slott där möjlighet till spa, behandlingar och relax fanns var det många som passade på att njuta av detta. Andra tog sig till shoppinggallerian som ligger ett stenkast därifrån eller till gamla stan i Gdansk.

Då hotellet har allt att erbjuda kunde vi ha vår ceremoni, bröllopsmiddag och partyt där. Ceremonin, middag och denna fantastiska kväll är något vi sent kommer glömma. Vi är så tacksamma att systrarna hjälpte oss att hitta detta magiska ställe, det hade vi aldrig gjort själva.

Söndag och sista dagen samlades vi för en gemensam avslutningsbrunch. Därefter var det många som åkte hem men även en del som stannande för att uppleva mer av Polen.

Hur sköttes alla kostnadsregleringar?

Det mesta betalades via faktura vilket var väldigt smidigt. Då vi åkte ner till Polen ett antal gånger under planeringsåret hade vi även möjligheten att betala en del på plats. Men även här gick systrarna in och hjälpte till vid behov.

Skulle ni rekommendera ett bröllop i Polen för andra?

Utan tvekan! Det gör vi redan J

Vi hade aldrig kunnat genomföra detta bröllop i Sverige, det hade blivit alldeles för kostsamt.

Sen tror jag man som gäst blir mer ”närvarande” då man kan släppa vardagslivet där hemma för en stund. Det är vackert, finns oändliga möjligheter och prisvärt. Tar man dessutom hjälp av SystrarnasPolen så kan du vara lugn även om du har ett stort kontrollbehov (ler)

Vem skulle ni rekommendera att ha ett bröllop i Polen till?

Alla! Gammal som ung. Det finns i stort sett bara fördelar.

Blev upplevelsen av hela processen från början av planeringen till och med bröllopet som ni hade tänkt er?

Vi hade inte så mycket tankar och bilder innan om hur processen skulle gå till. Bitarna föll på plats eftersom och vi kände oss delaktiga genom hela processen. Detta har vi också systrarna att tacka för. Hela resan, från planering till bröllopshelg, blev över alla förväntningar! Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva den tacksamhet och kärlek vi känner till de båda systrarna. De hjälpte oss förverkliga vår dröm och minnen som vi alltid kommer bära med oss.

Följ oss!

#systrarnaspolen

Vi gör din resa unik...

Funderar ni på att arrangera en familje-, konferens- eller golfresa? Behöver ni hjälp med att anordna en möhippa/svensexa eller kanske går ni i bröllopsplaner?

Vill ni lämna verkligheten en stund men saknar tid eller ork att fixa alla detaljer? Då har ni hittat rätt.

Vi hjälper er att förverkliga era idéer och hittar de bästa platserna till bäst pris!

Vi specialiserar oss på Trestadsområdet med omnejd. Gdansk med sina vackra smågator där varje byggnad har en historia att berätta , Sopot Polens Riviera känd för sina vackra stränder och sitt livliga nattliv samt Gdynia som bjuder på allt från bad till sköna uteserveringar och shopping.

Från storstadspulsen är det bara ett stenkast till den lugna lantmiljön. Vi vet alla smultronställen och tar er gärna dit.

Du tar dig till Polen och sen tar vi över.

Kontakta oss:

Du kan skicka ett mail med dina frågor och önskemål till:
info@systrarnaspolen.se
Du kan även nå oss på +46 (0) 735 12 88 73

Eller använda formuläret nedan: